Kieliszki

Osobę z klasą poznać można po zestawie kieliszków, które posiada. Oddzielne do szampana, oddzielne do wermutu, oddzielne do wina (białego, różowego i czerwonego), oddzielne do mocniejszych trunków. Wysokie i niskie, pękate i smukłe, najlepiej w liczbie przewyższającej 4 – nie chcesz przecież, by część Twoich gości sączyła wino z kubka, gdy inni pić je będą ze specjalnego kieliszka. Miejsce na kieliszki powinno znajdować się blisko barku, bądź też w specjalnej szafce, przeznaczonej wyłącznie na nie. Najlepiej będzie, gdy zawisną one do góry nogami (a raczej – do góry stopą, tak bowiem nazywa się podstawa kieliszka)- to sprawi, że nie będą się kurzyć i nie będzie ich trzeba przemywać przed każdym użyciem. Gdy już zgromadzisz odpowiednią ilość kieliszków do odpowiednich alkoholi przyjdzie czas na naukę odpowiedniego trzymania ich w dłoni. Jedne za nóżkę, inne za stopkę, jeszcze inne za czaszkę. Jednak obsługa kieliszków to już temat na zupełnie inny tekst.

zobacz też: kieliszki

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s